Damlejonen vann öppningsmatchen i VM

Finlands ishockeydamer slog Schweiz med 2-1 i sin första match i VM i Ottawa i Kanada.

Schweiz ledde med 1–0 efter mål i den femte minuten. Men Finland vände matchen i den andra perioden då Annina Rajahuhta och Michelle Karvinen gjorde varsitt mål i powerplay.
Finland fortsatte dominera matchen i sista perioden men trots ett otal skott på mål lyckades Damlejonen inte utöka ledningen. Schweiz målvakt Florence Shelling motade hela 42 skott medan Finlands Noora Räty bara ingrep 16 gånger.
Karvinen belönades som matchens bästa spelare och var nöjd över segern. Det var Schweiz som snuvade Finland på bronsmedaljerna i VM i fjol.

– Schweiz lät oss inte komma lätt undan utan väntade på att vi skulle göra fel och försökte utnyttja dem, sade Karvinen i ett pressmeddelande.

Finland möter USA i sin nästa match i grupp A.
I grupp B förlorade Sverige sin första match mot Tjeckien med 2–3 (0–2, 2–1, 0–0). Det innebär att Damkronorna är piskade att vinna de två följande matcherna för att gå till kvartsfinal.