Dicken nära jätteskräll efter ny vändning

Inför semifinalserien talade GrIFK-lägret om att ta en 3–0-seger. Men då den tredje matchen spelas är det Dicken som kan avsluta serien med en tredje seger i följd. Räkna med en ny thriller i Grankulla på onsdagen.

Dicken-GrIFK 28-27 (12-16)

Dicken leder med 2-0 i matcher.

Dicken skulle inte egentligen ha en chans att slå grundserieettan i semifinalerna. Det påståendet fick Drumsödamerna att tända till. Nu är de en seger från en sensationell finalplats efter att för andra gången på lika många matcher ha vänt klart underläge till seger.

– Det talades tidigare om att vi inte hade en chans. Men vi förberedde oss väl, kollade videon och analyserade spelet. Nu har vi visat att vi kan ge bra motstånd åt Grani, säger Carolina Böckelman som hörde till nyckelspelarna då Dicken tog en 2–0-seger i semifinalserien.

Matchbilden följde rätt långt samma mönster som i det första mötet i Grankullagrottan. Tempot var högt, spelet vände snabbt och fantastiska prestationer varvades med missar både i anfall och försvar. Och också den här gången var det GrIFK som hade kommandot och förde matchen.

Ett par minuter in i andra halvlek satte gästerna 12–17 och då Dicken varit steget efter så gott som hela tiden var det inte mycket som talade mot grundseriesegraren GrIFK. Men sedan hände någonting och matchbilden förändrades totalt.

– Det är andra gången det här händer. Vi orkar inte hålla fokus, vi gör enkla missar och tekniska fel och springer inte hem, säger GrIFK:s Johanna Hilli som var planens bästa spelare i går.

Hon hade inte någon direkt förklaring till att hennes lag tappat en klar ledning i både matcherna och nu ligger under med 0–2 inför den tredje matchen i Grankulla på onsdagen.

– Det blir alltid tuffa matcher mot Dicken. Det är så här det ska vara i slutspel. Vi måste kunna vara hundra procent hela matchen och aldrig ge upp. Nu ska vi satsa på att följa vår spelplan och vinna den följande matchen.

I Dicken handlade det förutom Böckelman mycket om målvakten Emma-Lotta Nordström som stundtals agerade levande vägg i den andra halvleken. Under de tio första minuterna efter paus släppt hon bara in en boll då Dicken kom i kapp.

– Det känns otroligt bra att ha vunnit och att leda med 2–0. Vi har lärt oss att komma från underläge och vända på matcher den här säsongen, säger målvakten som inte vill ta åt sig allt för mycket av äran utan tackar sitt försvar.

– Det gör inget att vi ligger under i matcherna, vi tror hela tiden på oss själva och vårt spel, säger Nordström.

På onsdagen spelas den tredje matchen och för GrIFK är det bara en sak som gäller.

– Det är skönt att det är match direkt. Nu ska vi bara ha samma stämning och känsla som i dag och göra allt lite bättre. Då tar vi det, säger Hilli.

Men Dickendamerna tänker inte sälja sig billigt. De vill helst av allt sätta punkt för matchserien så snabbt som möjligt.

– Vi kör vidare på samma sätt, säger Nordström och får medhåll av Böckelman.