Teemu Selänne (t.v) fick inte jubla i natt.

Selänne fick matchstraff i jubileumsmatch

Stjärnorna i NHL-klubben Anaheim Ducks såg rött en halv minut före slutsignalen i 1–2-förlusten mot Detroit. Ducks kapten Ryan Getzlaf fick en utvisning under de avgörande sekunderna i matchen, men varken han, Corey Perry eller Teemu Selänne godkände utvisningen och höll inte tyst med sina åsikter.

Getzlaf fick därmed två minuter för tripping och osportsligt uppträdande och ytterligare tio minuter för misconduct. Tio minuter fick även Perry och Selänne, som dessutom fick matchstraff. Selännes match tog därmed slut med en duschkommendering.
Ducks, som är på tredje plats i ligan, spelade på tre dagar två hemmamatcher i rad mot Detroit och förlorade bägge. Känslorna hos lagets stjärnor kokade över i den senare matchens slutskede när Getzlaf visades ut. Utvisningen gjorde slut på hemmalagets försök att kvittera med sex man på plan.

– Jag tänker inte säga det jag skulle ha lust att säga. Det gäller att behålla behärskningen, sade Getzlaf till nhl.com.

Selänne spelade karriärens 1 372:e NHL-match och är jämsides med Teppo Numminen som den finländare som spelat mest NHL-matcher.