Karlssons Dicken med en fot i semifinal

I en halvlek lät Dicken Sparta vara med i matchen. Sedan satte laget i en extra växel och tog ett enormt kliv mot semifinalerna. På lördag kan laget sätta punkt för kvartsfinalserien.

Sparta-Dicken 23-29 (13-13)

Dicken leder med 2-0 i matcher.

 

Trots att Dicken spelade i sin egen hemmahall var det inte som att spela på hemmaplan.


– Det märktes att det här inte var vår hemmamatch. Det var inte alls lika mycket egna juniorer på plats och hejade fram oss. Men jag räknar med att de är det i den tredje matchen, säger Annika Näräkkä som löpte ifrån Spartaspelarna gång på gång och var lagets bästa målskytt med sina sju mål.


Tillsammans med Pernilla Karlsson står hon utanför omklädningsrummet med ett brett leende på läpparna. De är överens om att Britashallen, där både Sparta och Dicken spelar sina hemmamatcher, kändes lite främmande i går.


– Det handlar om små saker. Vi hade inte vår egen musik inför matchen och det är annat smått som är annorlunda. Det spelar en viss roll, säger Karlsson.

 

Dessutom var det en viss nervositet i laget även om Näräkkä och Karlsson säger att det var betydligt lättare att spela gårdagens match efter att laget vunnit den första drabbningen.

 

– Visst var det lite nervöst. Det är ju lite speciellt med slutspel, säger Näräkkä.


– Men det var nog lugnare i dag än i onsdags, fyller Karlsson i.


I den första halvleken tog Dickendamerna ofta allt för snabba avslut och skottet smällde i väggarna. Tack vare det och ett inte helt kompakt försvar kunde Sparta hänga med i matchen och vara i ledning långa stunder.


Men trots att de grönklädda förde matchen på resultattavlan var det bara en tidsfråga innan Dicken skulle komma i kapp och gå förbi.


– Jag tyckte inte det hela tiden kändes klart att vi skulle vinna men det blev inte heller panik vid något skede. Vi orkade bättre och kunde tack vare en bredare trupp vinna, säger Karlsson.


– Trots att matchen kanske inte hela tiden var under kontroll litade jag, eller vi, hela tiden på att vi tar det. Vi var det bättre laget, säger Näräkkä.


Med två klara segrar i bagaget och hemmaplan i den tredje matchen känns matchserien rätt avgjord. Men varken Karlsson eller Näräkkä tar ut något på förhand eller tänker ens på en plats i semifinalen.


– Det blir en svår match. Jag koncentrerar mig som alltid bara på matchen och tänker inte på vad som händer om vi vinner. Det är först mot slutet av sådana här matcher man kan börja tänka på de sakerna om man leder stort, säger Karlsson som har en stor rutin av slutspelsmatcher från sin tid i Sjundeå IF.


Hennes lagkamrater i Dicken är inte lika rutinerade slutspelsspelare.


– Vi har ju inte en sådan erfarenhet att vi kan börja tänka på semifinal. Vi vet ju inte hur det känns att komma dit. Därför håller vi tankarna i styr, säger Näräkkä.


De väntar båda med iver på lördagens match och Karlsson har ett klart budskap inför den tredje kampen.


– Vi ska visa åt Sparta att det här är vår hemmahall.