Damerna utklassade Ryssland

Damernas fotbollslandslag tog en övertygande seger över Ryssland i Eerikkilä idrottsinstitut. Matchen som Finland vann med 5–0 hör till landslagets förberedelser inför EM-slutspelet i Sverige i sommar.

Finland var det klart dominerande laget från start och Marianne Tolvanen satte in ledningsmålet i den 22 minuten. Innan halvleken tog slut utökade Jaana Lyytikäinen och Emmi Alanen Finlands ledning.

I början av andra halvlek öste Finland in ytterligare ett mål genom Linda Sällström, som var tillbaka efter en långvarig knäskada. Sällström skadade korsbandet i ena knät i EM-kvalmatchen mot Slovakien i april i fjol och har varit borta från landslaget sedan dess.

Ryssland fick ett bättre grepp om matchen efter Sällströms 4–0-mål men ingen av ryskorna lyckades med att göra mål.
I slutminuterna satte sedan Adelina Engman det femte målet.

– Jag är nöjd över både resultatet och spelet. Att vinna 5–0 över ett land som också förbereder sig för slutspelet är ett ypperligt resultat, säger chefstränaren Andree Jeglertz.