Petad Granlund: Jag måste jobba hårdare

Mikael Granlund sitter på läktaren då hans Minnesota Wild möter Vancouver Canucks. Granlund har inte spelat tillräckligt bra och får inte plats i laguppställningen.

Efter nio matcher i NHL tvingas Granlund följa med matchen mot Vancouver Canucks natten mot fredag finländsk tid från läktarplats.

Granlund har inte lyckats hittills i Wild och redan tidigare fick han lämna sin plats som andrakedjans center och flytta till ytterposition i fjärdekedjan.

20-åringen själv tar det hela med ro.

– Jag måste spela bättre. Det här är en tuff liga där de bästa spelarna i världen finns. Att vara petad är naturligtvis inte vad jag vill. Jag vill spela varje match, säger han till tidningen Star Tribune.

– Jag måste jobba hårdare och försöka bli bättre. Det är mitt första år här och jag vet hur spelet är.

Tränaren Mike Yeo har inte varit helt nöjd med Granlunds insats hittills under säsongen och duon hade ett långt samtal okm situationen efter torsdagens träningspass.

Granlunds största problem har varit det defensiva spelet som är oerhört viktigt för en center. Granlund har haft svårt att hänga med i det höga tempot och förlorat en hel del närkamper.

– Det är en tuff liga. Det är inte lätt att spela här. Det var inte enkelt i Europa heller men det är annorlunda här. Man har mindre utrymme och mindre tid. Det är många närkamper och jag måste arbeta stenhårt för att bli bättre, säger Granlund till tidningen.

Yeo säger att man inte ska läsa in allt för mycket i det faktum att Granlund följer med matchen från läktarplats.

– Det här är en inlärningsprocess för honom och vi måste försäkra oss om att vi jobbar hårt med honom varje dag, säger Yeo till Star Tribune.

Granlund har noterats för 1+2=3 på 9 matcher i NHL den här säsongen.