Foto: Lehtikuva/Heikki Saukkomaa

Lång tog enkelt FM-guld

Finlands badmintontoppar Ville Lång och Eetu Heino möttes för fjärde gången i rad i FM-final. Det var åter Östersundoms IF:s Ville Lång som vann, han tog sitt nionde FM-guld i rad.

I första setet hade Lång uppenbara svårigheter att få igång motorn men i andra setet gjorde han som han ville och vann FM-guldet med setsiffrorna 21–12 och 21–7.

– Jag var tillräckligt aktiv i dag och kunde med tillräckligt högt tempo hålla bollen i rörelse. Det var hemligheten bakom det här mästerskapet, sade Lång.

I FM var Lång inte särskilt fokuserad och förlorade exempelvis första setet i första matchen och även i semifinalen gick ett set till motståndaren. Mot världstopparna gäller det att vara vaken hela tiden.

– Nu ska jag spela i stora turneringar mot världstoppen och meningen är att höja rankingen. I Rio är det viktigt att vara seedad så det inte går på samma sätt som i OS i London i somras, sade Lång, som fick världsettan emot sig i sin grupp i London.

– Ekonomiskt är läget inte så värst bra men det finns ljus i ändan av tunneln.

Hans nästa turnering blir EM för mixedlag i ryska Ramenskoje i mitten av februari. Förutom lång deltar även Heino, Anton Kaisti, Airi Mikkelä, Sanni Rautala och Nanna Vainio i mixed-EM.