Teemu Tamminens Cocks fälld Benny Bromans Dicken. Foto: Niklas Sandström.

Tamminen fick sista skrattet – Cocks bättre i toppmöte

Dicken hade alla chanser att ta säsongens första seger över Cocks men brända frilägen, felpassningar och tappade bollar fällde Drumsölaget i toppmötet i Riihimäki.

Cocks-Dicken   27–23 (14–14)

Det rådde delade åsikter i Dickenlägret om hur lagets insats i toppmötet mot Cocks hade sett ut.

– Vi hade alla chanser att vinna den här matchen och det stör mig oerhört mycket att vi inte klarade av att göra det. Det här var en jämnare match än de tidigare mot dem den här säsongen och jag tycker vi var bättre än tidigare, säger Benny Broman.

– Det här känns som vår sämsta match den här säsongen och nivåmässigt var den här matchen mycket sämre än cupfinalen. Cocks behövde inte spela på topp i dag. Jag är inte alls nöjd med vårt spel, säger tränaren Thomas Lindström.

Att Dicken hade alla chanser att slå Cocks för första gången den här säsongen var både överens om. Trots att hemmalaget ryckte upp en lucka på fem mål i mitten av första halvlek jobbade sig Dicken in i matchen igen.

– Vi hade bra momentum efter att ha jagat i kapp dem men sedan blev det jobbigt för oss i anfallet i andra halvlek, säger Broman och skakar på huvudet.
– Bollen gick inte i mål och bollen hölls inte i händerna. Det såg ut att bli nervöst på planen, funderar Lindström.

Han säger att han inte tror att nervositeten berodde på att de egna spelarna insåg att man hade alla chanser att slå Cocks utan att det handlade om något annat.

– Åtminstone vet vi den här gången exakt vad vi föll på. Vi missade helt enkelt för många lägen. I andra halvlek hade vi en sekvens där vi brände två frilägen i följd då vi hade chans att ta ledningen, säger Broman och suckar djupt.
– Vi var bra med i matchen men det där lilla extra fattades i dag.

Vad det där lilla extra är har åttamålsskytten svårt att sätta fingret på. Men efter en stunds funderande tror han sig veta vad det var som gjorde att laget inte klarade av att utnyttja de lägen man hade.

– Man får inte ge efter för något och inte vika ner sig en tum. Man måste också ha den där starka vinnarskallen och det saknades lite i dag, förklarar han.

Lindström försöker också förklara vad som hände då de egna spelarna tappade bollar, gav grova felpassningar och bommade mängder av lägen.

– Det är svårt att säga vad det berodde på men något fel var det på koncentrationen. Så många tekniska fel som vi hade i den andra halvleken har vi inte haft sammanlagt i en enda match den här säsongen, säger han.

Men samtidigt som gårdagens match lämnade en bitter eftersmak i munnen för Dicken gav den också positiva besked för fortsättningen av säsongen och vårens viktiga matcher.
Cocks och Dicken har varit säsongens klart bästa lag och det är mycket sannolikt att de möts i finalerna i vår. Då kan Drumsölaget efter gårdagens insats veta att man har alla chanser att utmana Cocks.

– Cocks är ett bra lag men de är inte på något sätt omöjligt att slå. Vi höll jämna steg hela vägen och hade vi inte bommat så mycket ...
– Om vi höjer på vår egen nivå och har bättre kvalitet på avslut och trycket i vårt spel ska det gå, säger Broman.

Lindström är, trots missnöjet med gårdagens insats, också positiv inför fortsättningen.

– Med lite skärpa i avsluten och genom att hålla bollen i handen är det inga problem att slå dem tycker jag.

Broman säger att bara Dicken minimerar sina misstag i matcherna mot Cocks så kan man vinna.
Låter som en bra plan. Frågan är hur bra laget klarar av att följa den då man möter Riihimäkilaget följande gång. Med två månader kvart tills slutspelet kör i gång är Cocks den största favoriten till titeln. Innan det möts lagen en gång då Dicken reser till Riihimäki den 13 mars. En seger den gången skulle säkert höja självförtroendet inför slutspelet.