Sloane Stephens.

Sloane Stephens skrällde – slog ut Serena Williams

Den amerikanska tonåringen Sloane Stephens skrällde i kvartsfinalen i Australian Open när hon slog ut favoriten Serena Williams med 3–6, 7–5, 6–4. Williams har alltid varit Stephens idol och när hon var yngre hade hon en poster av Serena Williams i sitt sovrum. Nu när semifinalplatsen är klar finns det kanske skäl att byta ut bilden.

– Jag får kanske sätta upp en affisch på mig själv i stället, sade Stephens.

Williams tog förlusten mot sin 19-åriga landsmaninna tungt och slog sönder sin racket efteråt. Men när hon väl sansat sig var hon mer nöjd än missnöjd över att turneringen var över för hennes del.

– Jag är nästan lättad att det är över. Det har varit två tuffa veckor, sade Williams, som vunnit grand slam-turneringar i tennis 15 gånger.

Turneringen har varit tung för Williams som vrickade vristen i den första matchen i Melbourne. Hon har haft problem med att fotleden svullnat upp varje dag. Trots besväret kunde hon ta sig relativt lätt ända till kvartsfinal där en ryggkramp dock stoppade hennes framfart.
Krampen slog till i slutet av andra setet när Williams såg ut att vara på väg mot en komfortabel seger. Hon kom tillbaka efter behandling men hade då inte mer någon styrka kvar i serven och hennes spel rasade ihop.
Stephens ställs mot förstaseedade vitryskan Victoria Azarenka som slog ryskan Svetlana Kuznetsova med 7–5, 6–1.

Federer vidare efter rysare

Schweizaren Roger Federer fick slita i drygt tre och en halv timme för att ta sig till semifinal. Han behövde fem set för att vinna över fransmannen Jo-Wilfried Tsonga. Setsiffrorna skrevs 7–6, 4–6, 7–6, 3–6 och 6–3.

– Det här var en verkligen söt seger eftersom du aldrig kan veta vad Jo hittar på. Det var en tajt match, två av seten hade kunnat gå till vilkendera som helst. Det var en glädje att spela mot honom eftersom han även i dag spelade så bra, sade Federer i en tv-intervju.

Federer är seedad tvåa i turneringen och Tsonga sjua.
I semifinalen på fredag möter Federer skotten Andy Murray, som enkelt slog ut oseedade fransmannen Jeremy Chardy med 6–4, 6–1, 6–2.