Jokerit förstärker med Ivan Majesky

Jokerit förstärker sitt lag med backen Ivan Majesky. Flera andra FM-ligaklubbar hämtar också in nya spelare inför vårsäsongen.

Det är livliga transfertider i FM-ligan i ishockey. Tappara har skrivit på med kanadensiska forwarden Jeff Ulmer, 35, medan Jerry Ahtola lämnar Tappara för Lukko.


Ulmer har inte spelar någonstans denna säsong. Förra säsongen spelade han i Düsseldorf i Tyskland och noterades för 12+20=32 poäng på 52 matcher. Han vann poängbörsen i DEL-ligan säsongen 2009–10.


TPS förstärker sitt försvar genom Tom Preissing och Josh MacNevin som skrivit på med klubben för resten av säsongen. Kanadensaren Preissing, 34, har gjort 132 poäng på 326 NHL-matcher (31+101). Denna säsong har han spelat i Rögle i Elitserien, 5+7 poäng på 29 matcher. Amerikanen MacNevin, 35, kommer likaså från Sverige. Denna säsong har han noterats för 1+2 poäng på 15 matcher i AIK. Han har tidigare spelat i HPK och SaiPa i FM-ligan.


Jokerit har skrivit på med slovakiske backen Ivan Majesky, 36, för resten av säsongen. Majesky kommer närmast från Kladno i Tjeckien. Han har spelat i NHL, FM-ligan, Elitserien samt i det slovakiska landslaget i OS och VM.


– Majesky är en kämpe som alltid spelar för laget, sade Jokerits vd Jarmo Kekäläinen i ett pressmeddelande.


Majesky anländer till Finland på onsdag och spelar i Jokerit redan på fredag mot Tappara.


Esbolaget Blues går miste om Teemu Ramstedt som flyttar till SKA S:t Petersburg i den ryska ligan KHL.


– Teemu Ramstedt är en unik spelare som tagit ett stort kliv framåt i karriären i Blues. Vi är glada över chansen han fått att gå vidare i karriären, sade Blues-vd:n Petri Pusa.


SaiPa och kanadensiske forwarden Mark Lee, 28, har brutit sitt kontrakt i samförstånd. På grund av skador inledde Lee inte sin säsong förrän i november. På 18 matcher noterades han för 1+7=8 poäng.