Foto: Lehtikuva/Heikki Saukkomaa

HIFK sköt ned Akilles i bandyligan

Efter en mållös första halvlek på Braheplan lossnade det i andra. HIFK:s seger över Akilles blev till slut överraskande klar.

HIFK–Akilles 5–1 (0–0)

Bara två minuter efter halvtidspausen hittades bollen i Akilles nätmaskor. Efter Anssi Hänninens mål ökade hemmalaget IFK på till 3–0 innan Akilles lyckades kvittera.

Närmare än 3–1 kom gästerna från Borgå sedan inte, utan IFK ökade i stället på till 5–1 under de sista minuterna. Strax innan slutvisslingen fick Akilles ännu chansen på straff, men Christoffer Huber i IFK:s mål räddade.

– Några av våra killar spelar utmärkt i dag och gör snygga mål, som Eetu Karhunen och Mika Mutikainen, säger Huber, som i första halvleken var så gott som sysslolös men i andra gjorde några viktiga räddningar.

Slutsiffrorna säger inte alls hela sanningen om matchen. Med lite bättre sikte på skotten hade Akilles väl kunnat utmana hemmalaget. 

I Akilles är kaptenen Andreas Flinck därför märkbart missnöjd efter matchen.

– Vi har tidigare talat om att vi måste ha samma fokus från första minuten till den sista i matchen. Emellanåt tappade vi fokus i andra perioden och därför blev resultatet som det blev, säger Flinck.

För Akilles var det säsongens andra förlust på sex matcher, medan IFK hittills har vunnit fyra och spelat en oavgjort.

Matchen i dag sändes också på tv. Senast sändes en match i bandyligan i tv för tre år sedan.