Miguel Michu (till vänster) gjorde Swanseas mål i matchen mot Nemanja Vidics ManU. Foto: AFP / Lehtikuva.

Swansea gav City hopp – kryssade mot ManU

Premier League-fotbollens topplag Manchester United går till julvila med ett försprång på endast fyra poäng till lokalkonkurrenten City.

United miste nämligen två poäng i sin sista match före julvilan. Det blev bara 1–1 borta mot Swansea. Det var Uniteds första oavgjorda match för säsongen och första gången någonsin som Swansea tog poäng av ManU i Premier League.

United inledde väl i jakten på den sjätte raka segern när Patrice Evra nickade rödtröjorna till ledning efter en hörna i 16:e minuten. Backen Evras alla tre mål den här säsongen har kommit på en nick.

Men Swanseas spanska sensation, skytteligaledare Michu kvitterade i den 29:e minuten. Fullträffen var Michus 13:e för säsongen i Premier League.

I dag spelas också en annan match, där Chelsea möter Aston Villa.