Sverige ska lära sig vinna

Tre raka förluster i Karjalaturneringen – och totalt sex raka nederlag i Euro hockey tour-sammanhang. Pär Mårts och Tre Kronor behöver börja vinna.

–De här förlusterna är ingenting som är bra. Vi måste kunna konkurrera bättre, säger han.


Samtidigt som förlustsviten blir allt längre väntar ett stjärnspäckat Ryssland på torsdagen i Moskva. Här finns förra säsongens NHL-poängkung och VM-hjälte Jevgenij Malkin, målsprutorna Alexander Ovetjkin och Ilja Kovaltjuk och trollgubben Pavel Datsiuk.


–Det är bara kul, en utmaning. Vi känner oss inte slagna på förhand. Med attityd och aggressivitet ska vi se till att få till det, säger Mårts.


Sverige förlorade alla tre matcherna i november – precis som i turneringen i Tjeckien i slutet av april, precis före VM. En så lång förlustrad i Euro hockey tour-sammanhang har Tre Kronor aldrig haft. Förlust mot Ryssland skulle ge sämsta säsongsstarten i touren.


Den här gången har Mårts dubbelt så många NHL-spelare i truppen, åtta, och samtidigt förstärkning i båset. Janne Karlsson, sparkad från Atlant i förra månaden, förstärker tränarstaben med Mårts och Peter Popovic. Karlsson ska ta hand om forwards.


–Jag tycker vi ska vara en coach till, och när Janne nu är ledig så passar det bra, säger Mårts.