Historiskt bra säsongstart för Romar

Andreas Romar visade i helgen att han är i kanonform. Lördagens 16:e plats i störtlopp följdes på söndag upp med tangerat rekord då han var sjua i super-G-tävlingen.

Lake Louise tycks passa Andreas Romar perfekt. För tredje gången i karriären slutade han som sjua i en världscupstävling och den här gången var han nära att för första gången få kliva upp på prispallen.


Romar var bara 0,32 sekunder efter trean Joachim Puchner från Österrike vilket ger hopp för fortsättningen av säsongen.


Inför säsongen sade Romar att han är i bra form och att han siktar på att göra sin bästa säsong hittills. Efter inledningen av världscupen kan man konstatera att det fanns belägg för optimismen.


Romars första sjundeplats i världscupen kom i super-G i Val Gardens i december i fjol. Han upprepade bedriften i Kvitfjell i mars och tog alltså sin tredje sjundeplats på söndagen i Lake Louise.


Norrmannen Aksel Lund Svindal vann både lördagens störtlopp och söndagens super-G och inget eller ingen ser för tillfället ut att kunna stoppa honom.


– Med tanke på omständigheterna gick det perfekt i dag. Det var inte lätt eftersom ljuset varierade mycket i banan, sade Romar om lördagens 16:e plats som är karriärens bästa i störtlopp.


Världscupen fortsätter på fredag i Beaver Creek med störtlopp. På lördag står super-G på programmet och på söndag är det dags för storslalom.