Foto: Jussi Väätäinen / Ski Sport Finland

Fullträff för Victor Malmström

Victor Malmström är tillbaka med besked. På torsdag tog han sin första seger i Europacupen då han slog alla konkurrenter på hemmaplan i Levi.

Grankulla-åkaren Malmström visade vägen då hemmaåkarna dominerade i storslalomtävlingen i Levi. Malmström lade onsdagens fjärdeplats bakom sig och klev högst upp på pallen efter två starka åk.

– Efter ett så bra första åk och ett utmanande andra åk är det svårt att tro att det är sant då man ser en etta på resultattavlan i mål. Det känns fantastiskt att vinna, säger Malmström.

Malmström ledde storslalomtävlingen i Levi efter första åket och lyckades hålla Sveriges Calle Lindh och Rysslands Stepan Zuev bakom sig också i det andra åket trots att banan var rätt sliten då finländaren kastade sig ut för branten.

– Mitt första åk var riktigt bra om man bortser från de små problemen jag hade i branten. Jag kunde snabbt korrigera misstagen och hitta tillbaka till min rytm. I det andra åket klarade jag mig i mål utan några större problem trots att banan var sliten, beskriver Malmström sin tävling.

Dagen innan hade han slutat knappt utanför prispallen då han var fyra, bara fyra hundradelar från segern. Nu fick han en skön revansch.
Den finländska insatsen i storslalomtävlingen var stark då Samu Torsti slutade på fjärdeplats och Eemeli Pirinen var femma.
I helgen kör Malmström två slalomtävlingar i Europacupen i Levi.