Chelsea sparkade tränaren – igen

Roberto Di Matteo är inte längre tränare för Chelsea. Londonklubben avskedade italienaren efter onsdagens klara förlust mot Juventus i Champions League.

–Lagets form och resultat den senaste tiden har inte varit tillräckligt bra. Ägaren och styrelsen säger att det är nödvändigt med en förändring för att laget ska kunna gå i rätt riktning när vi går in i en viktig fas av säsongen, skriver klubben på sin webbplats.


Italienaren Di Matteo ledde Chelsea till den europeiska klubbfotbollens största titel då Chelsea vann Champions League-finalen i maj. Onsdagens förlust i årets upplaga av turneringen innebär att Chelsea sannolikt inte går vidare från gruppspelet. Det har aldrig tidigare att de regerande mästarna missar avancemang från gruppspelet.


Di Matteo fick jobbet i mars efter att portugisen André Villas-Boas sparkats. Chelsea uppger att man kommer att ha en ny tränare klar inom kort.
Laget ligger trea i Premier League.

Di Matteo var den åttonde tränaren i Chelsea under ryske ägaren Roman Abramovitj tid. Abramovitj tog över kommandot i Londonklubben 2003.