Zlatans makalösa kväll mot England: fyra strutar!

Premiärmålet var historiskt. Slutpunkten så vacker den kan bli. Cykelsparken krönte Zlatan Ibrahimovics magiska öppningskväll när Sverige slog England med 4-2 den första matchen i den nya nationalarenan i Stockholm.

– Det har hänt ofta att jag får göra fina mål, så nu ska vi inte säga att det var tur, skrattar svensken.

Vem skulle annars bli premiärskytt i den nya arenan?

Lagkaptenen Zlatan Ibrahimovic visade vägen när landslaget invigde Råsundas efterträdare – med buller och bång.

– Det är inte ofta man får göra fyra mål i en match. Och det i den nya arenan, som jag sade i går, det känns om ett Colosseum, säger PSG-anfallaren själv.

– Jag försökte bara gå ut och njuta, men när de hade 2–1 var jag mer förbannad, jag ville vinna matchen. England såg ut att koppla greppet före paus efter mål av Danny Welbeck och Steven Caulker. Men i andra halvlek var det Zlatans show för hela slanten.

Visade glädjen

Zlatan Ibrahimovic blev historisk som första målskytt på nya nationalarenan. Men det var hans fjärde mål, den vackra cykelsparken från långt håll, som fick honom att slita av sig tröjan och fira som om han vunnit en stor titel. Det är ett mål som garanterat kommer att spelas upp gång på gång i kavalkader med årets snyggaste mål.

– Jag var tvungen att visa glädjen, ge tillbaka till publiken. Det som gick igenom mig där... Det är nog det målet jag njuter mest av, av alla mål jag gjort i landslaget, säger Ibrahimovic.

Det första målet var snyggt, det andra likaså. Det tredje var en riktig fullträff och hade räckt till seger redan det.

Men Zlatan Ibrahimovic hade ett mål till i kroppen. Englands målvakt Joe Hart rusade ut ur målet och blev tagen på sängen av svenskens fräcka skott.

– Jag försöker göra mål. Jag får en djupledsboll och ser att målvakten kommer ut, men väljer att inte gå in i duell, utan väljer att backa, bollen kommer, det är bara att känna på läget, säger Ibrahimovic.

– Efteråt låg jag på backen och ser en försvarare som försöker glidtackla bort bollen, men den gick ju in.

Missade listan

Paris Saint-Germainanfallaren vill inte höra talas om att tur skulle ha varit inblandad i konststycket.

– Tur eller skicklighet... jag får en bra träff, sedan kanske det var lite tur att den studsade precis innan, säger han.

När Fifa i tisdags presenterade sin topplista över årets snyggaste mål fanns Zlatan Ibrahimovics fullträff från EM inte med, ett mål som han fick pris för på Fotbollsgalan i måndags.

Hans fjärde mål mot England hade förtjänat en plats på både listan och galan.

– Jag njöt, om vi säger så. Spelar du bra mot engelsmännen, så är du en bra spelare.

Englands kapten Steven Gerrard kallade Zlatans fjärde mål det snyggaste han någonsin sett.

Zlatan lär dessutom vara den enda spelaren som gjort fyra mål mot England i en och samma match.