Svensk fest då Paloniemi tog poäng

Det blev två svenskar på prispallen och en finländare på världscuppoäng då herrarnas slalom avgjordes i Levi.

Samma dag som Kalle Palander tog farväl av den finländska publiken genom att åka ett sista åk som föråkare till den andra omgången passade Santeri Paloniemi på att visa att framtiden ser ljus ut.

Paloniemi låg 21:a efter första åket och tog sina första värlscuppoäng då han slutade 24:e i tävlingen.

– Nu är det första poängen tagna och det känns bra, säger Palomäki.

André Myhrer, som vann slalomcupen förra säsongen, visade att han är att räkna med också i år då han vann gårdagens tävling. Han fick sällskap av en annan svensk på pallen då Jens Byggmark slutade trea. Österrikaren Marcel Hirscher klämde sig in mellan svenskarna i resultatlistan.

Förutom Paloniemi lyckades finlänadarna inte ta sig till andra åket. Jens Henttinen och Kasper Hietanen slutade 62:a resopektive 63:a medan Victor Malmström, Samu Torsti och Eemeli Pirinen åkte av banan i det första åket.

Malmström, som startade med nummer 69, fick en kanonstart på sitt åk och var 0,11 sekunder snabbare än Myhrer vid den första mellantiden. Men några portar senare åkte han av banan.

–  En mellantid är en mellantid, inget annat. Det räcker inte någonstans att vara snabbast där om man inte tar sig i mål, säger Malmström som missade hela förra säsongen på grund av en knäskada.

– Jag hade ett mål för den här tävlingen och det var att ta mig i mål. Jag är mycket besviken på mig själv för att jag inte lyckades med det.