Latvala vill vinna på asfalt

Jari-Matti Latvalas säsong har varit något av en besvikelse. Nu siktar han på att avsluta året med att ta sin första seger på asfalt.

Det spanska VM-rallyt sätter punkt för både säsongen och för Sebastien Loebs fantastiska karriär. Men Jari-Matti Latvala låter inte det spela in då han jagar sin tredje seger för säsongen.


Latvala har vunnit i Sverige och i Wales den här säsongen men saknar fortfarande sin första asfaltseger i VM-serien. Den vill han ta i Katalonien i helgen.
Inledningsdagen körs på grusvägar men dagarna två och tre är det asfalt som gäller. Kanske inte det bästa tänkbara utgångsläget för Fordföraren Latvala som kämpar om tredjeplatsen i VM-serien tillsammans med stallkamraten Petter Solberg och Mads Östberg.


Latvala kör sitt sista rally för Ford innan han flyttar till Volkswagen inför kommande säsong. Och efter andraplatsen på asfaltvägarna i Frankrike för en månad sedan och tredjeplatsen i Spanien i fjol är han övertygad om att han har chansen att vinna den här gången.


– En av mina drömmar är att vinna på asfalt och jag har alltid sett det spanska rallyt som en bra chans för mig, säger Latvala till wrc.com.


– Men för att kunna vara med och kämpa om segern måste man köra bra på gruset under den första dagen. Efter en stark första dag kan jag köra för fullt de följande dagarna på asfalten.


Latvala säger att vägarna i Katalonien är bredare än i andra deltävlingar och han berömmer också vägarna och säger att de är i bra skick och lätta att köra på.


– Arrangörerna har gjort mycket arbete för att se till att det finns betydligt färre ställen där man kan ta genvägar i kurvorna. Det betyder också att det finns mindre grus på vägen och förhållandena är jämna för oss alla, säger Latvala.