Lauri Marjamäki flyttar nästa år från Blues till Kärpät. Foto: Leif Weckström

Kärpät snor åt sig Lauri Marjamäki från Blues

Lauri Marjamäki har i Blues blivit en av landets hetaste tränare. Men inför nästa säsong lämnar Marjamäki Esbo och tar i stället över hos Kärpät.

Både Iltalehti och Ilta-Sanomat går på webben ut med nyheten att Kärpät redan gjort klart med Hannu Aravirtas efterträdare.

Kontraktet är undertecknat, och efter den pågående säsongen leds Uleåborgslaget av Lauri Marjamäki.

Den 35-årige Marjamäki har de senaste tio åren jobbat inom Blues organisation. Han var Petri Matikainens assisterande tränare bland annat när Esbolaget vann FM-silver 2011.

Efter att Matikainen flyttat till HIFK tog Marjamäki över huvudansvaret som Bluestränare och ledde laget till ligasemifinaler i våras. Den nyss startade säsongen är Marjamäkis andra som chefstränare i ligan, och Blues har gjort en utmärkt start och ligger just nu tvåa i serietabellen.

Marjamäki har också varit ansvarig tränare för Finlands U20-landslag och snabbt fått rykte om sig att vara en de skarpaste hjärnorna i Hockeyfinland. Många har också velat ge Marjamäki en stor roll i det finländska A-landslagets kommande tränarteam.

Enligt veckans nummer av Veikkaaja är Marjamäkis kontrakt med Kärpät åtminstone två år långt.

Tidningen uppger också att en mängd unga potentiella landslagsspelare nästa sommar kommer att flytta till Uleåborg i tränarens kölvatten.

Att den pågående säsongen är Hannu Aravirtas sista som Kärpättränare har varit känt sedan tidigare. Aravirta har antytt att han i vår tänker avsluta sin karriär som tränare på liganivå.