Blues hittade hemmamagin igen

Onsdagens hemmaförlust mot Tappara var endast ett litet skönhetsfel, visade Blues när man vann över HPK i Hagalund.

Blues-HPK 6-3

 

Det krävs ingen Sherlock Holmes för att hitta vändpunkten i gårdagens match. Vid 11 i mitten av andra perioden verkade Bluesspelarna nervösa, passningarna gick fel och anfallen bröts. Men när man gick till periodpausen hade hemmalaget gjort tre mål – därav två i den sista minuten.


– Jag tycker att vi har en ganska bra balans mellan kedjorna. Alla fyra kedjor är farliga och ingen spelar mycket mer än de andra, säger Kristian Kuusela, som hade en bra kväll på tredjekedjans kant.


I onsdags förlorade Blues sin första match på hemmaisen, när Tappara vann i förlängningen. Men nu var det inte någon fråga om att HPK skulle stjäla poäng av hemmalaget, som fortsätter som andra i serien.


Höstens superduo Teemu Rinkinen och Teemu Ramstedt var ganska osynliga i går, men då passade de andra kedjorna på att stiga fram. Ändå samlade Ramstedt två assist igen. Det gör att saldot nu är uppe i 14 stycken. Också förstakedjan som leddes av Camilo Miettinen slog ibland knut på HPK-backarna riktigt ordentligt.


Målkalaset tilltog i slutperioden. När HPK gjorde mål, gjorde Blues det också. Skillnaden hölls på minst två mål hela tiden. I slutet gjorde Tomi Sallinen 63-målet med sitt andra för kvällen.


Att Blues kunde matcha sina kedjor ganska jämnt kan vara en fördel i dag. Lagen möts nämligen en andra gång, nu i Tavastehus.


– De kommer säkert kämpande in i den matchen. Vi måste verkligen vara redo, för det blir en svårare match än i dag, säger Kuusela.