Foto: Lehtikuva/AFP/Pekka Sakki. NHL-målvakten Niklas Bäckström under en träning med sitt lag Minnesota Wild. Det var meningen att han skulle spela för Dynamo Minsk under lockouten, men han skadade nyligen vristen.

NHL:s ägare vill att ligan kör igång i tid

NHL-ligans vice direktör Bill Daly säger att ägarnas målsättning är att serien startar enligt den ursprungliga tidtabellen.

På måndagen hoppades han att förhandlingarna om ett nytt arbetsavtal kan fortsätta den här veckan, står det på NHL:s sajt.

Grundserien i NHL skulle ursprungligen starta den 11 oktober, men NHL har ställt in de inledande matcherna i september. Enligt Daly är målet att grundserien startar i tid.

Arbetsavtalet mellan NHL och spelarnas organisation NHLPA gick ut i somras. Parterna lyckades inte komma överens om något nytt arbetsavtal, med följden att ägarna utlyste lockout. Det betyder att inga matcher spelas och att inga löner betalas ut.

Senast den 12 september förhandlade parterna officiellt. Enligt Daly har man fortsatt med inofficiella diskussioner.

Tvisten handlar främst om pengar och hur vinsten inom NHL i framtiden ska fördelas mellan ägarna och spelarna. Spelarnas andel är 57 procent, men ägarna vill minska den till 47 procent.