Robin van Persie gjorde segermålet på straff. Foto: EPA/Peter Powell

United vände och vann på Anfield Road

Fotbollslaget Manchester United besegrade Liverpool på bortaplan med 2–1 i en händelserik Premier League-match.

Efter en pigg inledning från Liverpools sida förändrades förutsättningarna när hemmalagets Jonjo Shelvey fick rött kort direkt efter en vårdslös tackling på United-spelaren Jonathan Evans några minuter innan halvtidsvilan.

Trots en man mindre var det Liverpool som tog ledningen efter sidbytet. Mindre än en minut hade gått av andra halvlek när Steven Gerrard klippte till på volley och satte 1–0.

Men gästerna replikerade snabbt. Rafael skruvade in kvitteringen via ena stolpen.

Med en knapp kvart kvar fällde Liverpools Glen Johnson klumpigt en framstormande Antonio Valencia. Den efterföljande straffen satte Robin van Persie i nät, även om målvakten Reina var på bollen.

Manchester United ligger tvåa i tabellen medan Liverpools säsongsstart varit nattsvart - efter fem matcher står laget på två poäng efter tre förluster och två oavgjorda matcher.

Lescott i dubbel huvudroll

Manchester Citys försvarare Joleon Lescott spelade huvudrollen två gånger om när Arsenal kom på besök. Först nickade 30-åringen in 1–0 för City i den 40:e minuten efter en hörna. I kamp med flera motståndare nådde Lescott högst.

Sedan svarade han för en ofrivillig assist. I den 82:a minuten nickade han bort en Arsenalhörna – men inte bättre än att den hamnade hos motståndaren Laurent Koscielny, som sköt ett skott som Citys målvakt Joe Hart var chanslös på. De båda lagen hade därefter varsitt fint läge att fixa segern, men skärpan saknades i de avgörande momenten.

Självmål av QPR

Queens Park Rangers tog ledningen borta mot Tottenham i första halvlek genom Bobby Zamora. Men några olyckliga minuter efter en knapp timmes spel blev kostsamma för QPR. Först gjorde man självmål, och mindre än två minuter senare fastställde Tottenhams Jermain Defoe slutresultatet 2–1.

Newcastle slog Norwich hemma med 1–0. Matchhjälte blev Demba Ba, som gjorde tillställningens enda mål i den 19:e minuten.