Ny förlust för svagt Jokerit

Två matcher – två klara förluster. Jokerits säsonginledning har varit blytung. Och framtiden ser inte mycket ljusare ut.

Efter 3–7 i säsongstarten mot HIFK åkte Jokerit på en ny förlust då laget förlorade med klara 0–3 borta mot KalPa.

I två perioder fanns det egentligen bara ett lag på planen i Kuopio. Hemmalaget var flera klasser bättre och det var bara Eero Kilpeläinens starka spel i mål som gjorde att det inte blev fulare siffror.

Och precis som i säsongens första match bjöd Jokeritförsvaret på mål åt motståndarna.

– I den tredje perioden gjorde vi ett par riktigt grova missar och det avgjorde matchen, sade tränaren Hannu Virta.

Först sköt Artturi Lehkonen 2–0 efter bara 17 sekunders spel i sista perioden och sedan serverade Nico Manelius ex-Jokeritspelaren Jukka Hentunen med en läcker felpassning och Hentunen kunde smälla in 3–0 för hemmalaget och matchen var avgjord.

Jokerit saknar otroligt många spelare på grund av skador och avstängningar. I går blev läget igen värre. Virta berättade på presskonferensen att Teemu Henritius bröt akillessenan i matchen. Sedan tidigare är bland andra Ben Eaves, Riku Hahl och Antti-Jussi Niemi ur spel på grund av skada och Jarkko Ruutu och Semir Ben-Amor avstängda.

Då ersättarna inte alls håller samma nivå är det egentligen inte speciellt underligt att laget förlorat båda sina matcher.

KalPa gjorde en solid insats och unga Artturi Lehkonen var matchens man med sina två fullträffar. 17-åringen flyttade till KalPa från TPS inför säsongen och stod nu för sina två första mål i Kuopiolagets dress.

– Jag är glad över att få ansvar på planen. Ett av mina mål den här säsongen är att behålla min plats i laget, säger han.

I går spelade han i förstakedjan tillsammans med Kalle Kerman och Matti Kuparinen. Och efter hans insats lär han nog få fortsatt förtroende av tränaren Jari Laukkanen.