Finland föll - här är spelarbetygen

Finland–Frankrike 0–1 (0–1) Mål: 20 min Abou Diaby 0–1.

Lukas Hradecky 7
Hade kanske inte ens spelat om inte Niki Mäenpää blivit febersjuk i veckan men Hradecky gjorde en bra match. Räddade säkert på Cabayes och Sakhos avslut och kan inte lastas för baklängesmålet.

Kari Arkivuo 6
Hade ofta självaste Franck Ribery mot sig på sin högerkant och Arkivuo gjorde inte bort sig i den kampen. Höll positionerna bakåt men kunde inte leva upp till Paatelainens devis med offensiva ytterbackar framåt.

Joona Toivio 7
Djurgårdaren höll måttet hyfsat mot motståndare från Real Madrid och Bayern München. Hängde inte med vid 0–1-målet men täckte skott och gjorde viktiga brytningar.

Niklas Moisander 7
Ajaxvärvningen var stabil och gick oftast segrande ur duellerna med franska spetsen Benzema. Har kaptensbindeln men rent synligt är det Roman Eremenko som är pådrivaren i laget.

Markus Halsti 5
Blixtinkallad i startelvan efter att Jukka Raitala däckats av feber. Klarade sig utan större fadäser, men visst hade Malmöreserven hamnat i för stora skor. Fick chanser att ställa till med något framåt men tog dem inte.

Alexander Ring 6
Huvudskyldig till 0–1-målet när han tappade bollen i ett läge där man bara inte får slarva. Höll på att revanschera sig när hans passning gav Teemu Pukki kvitteringschans. Spelade upp sig efter en klen start men kan ännu bättre.

Tim Sparv 7
Fick en stor roll i Mixus julgransuppställning och skötte sig med den äran. Några avgörande passningar kunde ha varit bättre, men visade ingen respekt för motståndet och var nära att nicka in en sen kvittering. Gjorde en av sina bästa landskamper och var sett över 90 minuter Finlands bästa spelare.

Perparim Hetemaj 7
Finlands bästa spelare i första halvlek. Aktiv och ivrig, slog bland annat passningen som borde ha gett 1–0 när han frispelade Kasper Hämäläinen. Fick en mer offensiv roll i uppställningen efter paus, blev osynligare och byttes ut.
(+65 Alexei Eremenko Jr.)

Roman Eremenko 6
För att Finland ska vara sensationellt bra måste Roman vara sensationellt bra och det var han inte mot fransmännen. Startade i en offensiv roll och var märkligt anonym i första halvlek. Bättre som kapellmästare längre ner efter paus.

Teemu Pukki 5
Känns inte alls lika ettrig och het som för ett år sedan. Brände en briljant kvitteringschans efter paus. Åstadkom inget och var dessutom lat i arbetet utan boll.

Kasper Hämäläinen 6
I ett land med akut forwardsbrist fick Hämäläinen spela längst fram av finländarna, en uppgift han trots allt inte var rätt man för mot kvalitetsmotstånd. Hade helt frispelad efter en kvart alla tiders chans att göra 1–0 men dröjde på tok för länge med skottet.
(+78 Njazi Kuqi)

Bedömning: Christoffer Herberts och Jonas von Wendt.