Ruutu spottade Liivik i ansiktet

Semir Ben-Amors överfall på Ville Peltonen har skapat de största rubrikerna efter lördagens heta Helsingforsderby. Enligt vad Hbl erfar och fått bekräftat av flera källor har också Jarkko Ruutu med sitt beteende gått över gränsen för vad som är acceptabelt i rinken.

Enligt Hbl:s uppgifter spottade Ruutu blodigt saliv i Siim Liiviks ansikte efter att duon kastat handskarna och slagits på isen.


– Tyvärr är det just så, säger en av källorna Hbl talat med.


– Ruutu spottade Liivik i ansiktet. Är det något som hör hemma i rinken, undrar en annan.


Ruutu har upprepade gånger gått över gränsen för det acceptabla i matcherna mot HIFK sedan han flyttade tillbaka till Finland och FM-ligan.


Förra säsongen hukade han sig undan både Ilari Melarts och Micke Åstens tacklingar, han höll i och försökte vrida HIFK-spelares ben i klungor framför mål och han delade ut sena tacklingar. Då HIFK och Melart försökte tillrättavisa honom genom att utmana honom i slagsmål vägrade Ruutu kasta handskarna.


I lördags sade Melart åt Ruutu att han kommer att ge sig på Jokeritspelaren som följd av tidigare incidenter och tacklingen som skadade HIFK:aren Iiro Pakarinen i fredagens European Trophy-match. Ruutu valde att inte anta utmaningen och Jokeritspelaren sade efter matchen att Melart gett sig på honom utan förvarning.


Senare i matchen valde Ruutu att slåss med Liivik. Då slagsmålet var över och spelarna i normala fall åker åt var sitt hål och sedan lämnar det hela bakom sig valde Ruutu att i stället spotta motståndaren i ansiktet.


Med tanke på alla dessa incidenter är det inte speciellt överraskande att Ville Peltonen i förrgår tog ställning till Ruutus agerande.


– Melart ville påminna en spelare som upprepade gånger visat bristande respekt mot spelare och spelet. Och till motsats vad denna spelare säger meddelade Melart honom vad som kommer att hända, sade Peltonen till FNB.


Jokeritspelaren Jarkko Ruutu tog sin show i rinken till en ny nivå i lördagens heta derby mot HIFK då han efter att ha varit i slagsmål med Siim Liivik spottade blodigt saliv i HIFK-spelarens ansikte.