Inter ryckte i täten - Jaro kvar som jumbo

Jaro lyckades inte överraska Inter då ligans jumbo mötte ledaren. Inter dominerade starkt den andra halvleken, men punkterade inte matchen förrän Maxi Asis gjorde 3–1 på stopptid.

Med segern drog Inter upp försprånget till sina förföljare i ligan till fyra poäng.

– Vi leder och har det bästa utgångsläget. Men det är många viktiga matcher kvar med två derbyn mot TPS och så ska vi möta HJK och IFK Mariehamn ännu så det är ännu mycket att spela för, säger Mika Ojala, som spelade sin första match på en månad.

– Det känns ännu i vristen så den är inte riktigt i skick. Men jag fick åttio minuter i dag så det är en bra start.

Jaro höll ett högre tempo i inledningen av matchen och var snabbare både i passningarna och på de lösa bollarna. Inget av lagen åstadkom dock några större farligheter och när Jaro tog ledningen efter tio minuters spel var det en överraskning.

Papa Niangs långskott nuddade i Inters Pim Bouwman och gick in vid den bortre stolpen. Målet var Jaros första på fyra matcher, då Jakobstadslaget inte lyckats göra mål på hela augusti. Inter tog sakta men säkert över matchen och tio minuter senare var det kvitterat. Artur Kotenko styrde ut ett inlägg rätt i fötterna på Guy Gnabouyou som blev nerriven av Dickson Agyeman. Mika Ojala gjorde sin första match efter skada men hade inte tappat kylan, då han chippade in straffen mitt i mål. Inter ägde den andra halvleken och tog ledningen med ett skolboksanfall. Mika Ojala låste upp försvaret med en strålande passning åt Severi Paajanen, som serverade målskytten Irakli Sirbiladze med en passning snett bakåt.

Trots att Inter pressade tog det ända till stopptid innan inhopparen Maxi Asis avgjorde matchen.

Inter–Jaro 3–1 (1–1)

+ Mika Ojala höll inte hela matchen efter att ha varit skadad, men gjorde ett mål och bidrog starkt till det andra.

? Fjärde raka förlusten för Jaro och med bara ett skott på mål är frågan hur laget ska lyckas vända den negativa trenden?

! Papa Niangs mål var Jaros första på fyra matcher, det vill säga hela under hela augusti. Det hjälpte föga.