Teemu Pukki gjorde Finlands andra mål efter en grov miss i det nordirländska försvaret. Foto: Lehtikuva/Martti Kainulainen.

Finland fick nöja sig med oavgjort i Belfast

Finland och Nordirland bjöd på målkalas i gårdagens landskamp.

Nordirland fick en smakstart på matchen och gick upp i en tvåmålsledning redan efter tjugo minuter då Finland slappade i försvaret.

De blåvita tog sig ändå i kragen och svarade med två snabba mål, signerade Tim Sparv och Teemu Pukki. För Sparv var målet det första i landslagströjan.

Finland var på vippen att fara i väg med segern då Perparim Hetemaj gjorde ett av de snyggaste målen i karriären. En hård, skruvad frispark studsade i mål via krysset och stolpen, helt otagbart för målvakten.

Men som det ofta brukar gå för Finland höll ledningen inte matchen ut. Joona Toivio fällde Martin Paterson inom straffområdet i den 84 minuten, och domaren blåste för straff. Paterson satte själv bollen i mål bakom Niki Mäenpää och spikade slutsiffrorna till 3-3.