PK-35 krossade moldaviska mästarna i Champions League

PK-35 stod för en urstark öppning i damernas Champions League-kval i fotboll i dag. Vandalaget besegrade FC Noroc från Moldavien med 6–0 (3–0).

PK-35 står värd för kvalturneringen i Vanda, där laget härnäst möter kroatiska mästarlaget WFC Osijek. I den avgörande sista matchen ställs PK-35 mot Skottlands mästare Glasgow City FC.

– Det var en god start, nu har den värsta spänningen försvunnit. Men i fortsättningen blir motståndet betydligt tuffare, säger PK-35-tränaren Pauliina Miettinen.

PK fällde moldaviska mästarlaget Noroc snabbt och stiligt. Ria Ölings toppchans i den åttonde minuten ledde inte ännu till mål, men tio minuter senare inledde Catherine Walker målskyttet. Inom loppet av femton minuter hade Walker fullbordat ett hattrick.

I andra halvlek ersattes Walker av Iina Taipale som nätade 4–0 och 6–0 för Vandalaget, däremellan satte Sanna Saarinen en straff i mål.

– Vi slösade en del målchanser, vi borde enkelt ha kunnat vinna med 10–0. Men det viktiga var att komma över nervositeten och att Walker blev varm i kläderna efter en lång sjukledighet och spelpaus, säger Miettinen.