Foto: Lehtikuva/Jussi Nukari

Mattias Lindfors saknar en fullträff

Inför de två sista starterna ligger Mattias Lindfors på en 30:e plats i laserklassen. Ett OS-äventyr som gett blandade känslor.

– Att vara bland de trettio bästa är helt okej, men jag är lite missnöjd över att ingen start gått väldigt bra, säger Mattias Lindfors, som har en 21:a plats som bäst hittills.

– Jag försöker njuta så mycket som möjligt, men det är tungt att gå i land när det gått dåligt, förklarar Brändö Seglares OS-debutant.

23-åringen hade realistiskt ställda förväntningar inför regattan med 49 deltagande båtar, och har fått känna på att nivån var precis så tuff som han på förhand anade.

– Det är tufft och mycket jämnt i gruppen. Chansen finns att vara med där uppe, men gör man ens ett litet fel tappar man genast.

I täten går Australiens Tom Slingsby och cyprioten Pavlos Kontides en tät kamp om guldet. Lindfors har också en klar målsättning inför sin avslutning.

– Att i en start segla in bland de tio bästa. Då skulle jag vara riktigt nöjd, det skulle kännas skönt att avsluta med det, säger Lindfors och erkänner att OS-veckan i Weymouth gett blodad tand och redan nu fört tankarna till Rio de Janeiro.

– Efter ett OS med mellanbra och lite sämre placeringar är det klart att man vill vara med i nästa OS och då nå topplaceringar.