Adjö internationella badmintonförbundet, adjö min älskade badminton, skrev Yu Yang på en kinesisk mikroblogg på torsdagen. Foto: Lehtikuva / AFP Photo / Files / Adek Berry

Diskad badmintonspelare slutar

Den kinesiska badmintonspelaren Yu Yang slutar spela efter att ha blivit diskvalificerad i den pågående olympiska turneringen i London.

Hon och de tre andra spelarna i en kinesisk-sydkoreansk dubbelmatch i gruppspelet uteslöts ur turneringen för att inte ha gjort sitt bästa.

– Detta är sista gången jag tävlar. Adjö internationella badmintonförbundet, adjö min älskade badminton, skrev Yu Yang på en kinesisk mikroblogg på torsdagen, dagen efter diskvalificeringen.

Både kinesisk press och kineser i sociala medier var mycket tveksamma till insatsen som ledde till diskvalificering. Många ansåg att det var förnedrande för Kina. Det kinesiska badmintonförbundet lämnade inte in någon officiell protest mot beslutet.

Landslagstränaren Li Yongbo tog på sig ansvaret för det som skett.

– Jag är skyldig en ursäkt till kinesisk badminton och tv-publiken. Felet är mitt, sade Yongbo till den officiella nyhetsbyrån Xinhua.

De diskade spelarna får ställa upp i singelturneringen och mixeddubbel i London.