Tim Väyrynen gjorde mål igen, men det hjälpte inte för Honka. TPS vann med 2-1. Foto: LEHTIKUVA / Roni Rekomaa

Honkas uppåtgående trend bröts

Honka lyckades inte klättra upp på den övre tabellhalvan. Efter tre matcher utan förlust kom Esbolaget ner på jorden igen och kammade noll i Åbo då TPS vann med 2–1.

Det tog bara tre minuter för Honka att gå upp i bortaledning. Jussi Vasaras skott träffade ribban och returen letade sig så småningom fram till Tim Väyrynen som från närhåll satte in bollen i tomt mål.

Men sedan var det slut på det roliga för gästerna. TPS tog över spelet och var snabbt både i kapp och förbi också i målprotokollet.
Aleksi Ristola kvitterade efter en snygg passning av Toni Kolehmainen och efter en halvtimme vare det dags för matchens verkliga pärla. Juho Lähde klippte till från 20 meter, en elegant kanon som betydde 2–1 och till slut kom att bli segermålet.

– Jag minns inte hur det gick till. Jag sköt och det nästa som hände var att klubbkamraterna hoppade på mig, berättade Lähde om segermålet för Urho Tv.

Efter paus var TPS närmare ett tredje mål än vad Honka var att kvittera. Några utmärkta räddningar av Honkamålvakten Tuomas Peltonen ledde ändå till att Esbolagets hopp om poäng levde ända till slutsignalen.

– Det var en bra fotbollsligamatch. Vi hade kontrollen, spelet gick på våra villkor. Men vi missade så många chanser att det höll på att bli tätt, sammanfattade TPS tränare Marko Rajamäki i Urho Tv.

– Hade vi utnyttjat våra chanser hade matchen varit över efter 60-70 minuter. Nu var det spännande till slutet, sade Rajamäki.

TPS-segern betyder att laget spelade fjärde raka matchen utan förlust och klättrade upp till sexa i tabellen. För Honka tog däremot den förlustfria sviten slut och ett bra läge att närma sig topplagen togs inte till vara.