Agnieszka Radwanska. Foto: LEHTIKUVA / AFP PHOTO / MIGUEL MEDINA

Radwanskas halsinfektion flammade upp inför Wimbledonfinalen

Det kanske är skrämmande att ställas mot Serena Williams i sitt livs första grand slam-final i tennis. Men för polskan Agnieszka Radwanska blev läget än värre när hon på grund av halsinfektion tvingades ställa in kvällens presskonferensen inför lördagens final.

 

Radwanska, 23, bekräftade att hon fortfarande lider av en halsinfektion som tidigare tvingade henne att dra sig ur dubbeln.
 
– Tyvärr har jag drabbats av en infektion som påverkar halsen och näsan, skriver hon i ett pressmeddelande.
 
– Jag har spelat många matcher i regn och kall blåst och har inte känt mig frisk de senaste dagarna. Det viktigaste är att jag känner mig bra på planen och har spelat bra trots att jag inte kunnat prata utanför planen.
 
Tecknen efter semifinalen mot Angelique Kerber var oroande, hon hostade och hostade och tvingades avbryta presskonferensen.
 
– Såsom alla kunde se igår kunde jag inte slutföra presskonferensen. Jag hoppades att jag skulle ha blivit bättre under natten men tyvärr kan jag inte prata länge. Jag är mycket ledsen för det.
 
Radwanska är den första polska kvinna i grand slam-final sedan 1939. Ifall hon vinner över Williams tar hon även över som etta i världsrankingen.