Foto: LEHTIKUVA/Antti Aimo-Koivisto

Stafettherrarna missade finalen

En misslyckad första växling förstörde avancemangschanserna för de finländska stafettherrarna. Kvartetten på 4 x 100 meter blev 19 hundradelar från att nå finalen.

Strulet för Finlands stafettlag startade redan under uppvärmningen då startmannen Eero Rantala fick problem med kramper och tvingades lämnade återbud.

I stället tog Eetu Haapala över den första sträckan och Finland ställde upp med ett lag som aldrig tidigare löpt stafett tillsammans. Det kom fram i den första växlingen då Haapala inte fick över pinnen till Visa Hongisto i tid.

De övriga växlingarna gick bättre, Jonathan Åstrand löpte starkt på tredje sträckan och ankaret Ville Myllymäki förde säkert pinnen över mållinjen men Finland blev inte bättre än femma i heatet på mediokra 39,85.

Totalt blev den finländska slutplaceringen tionde, då den sista finalplatsen togs av Portugal med 39,66.

- Annars är jag nöjd med min löpning, men jag fick inte pinnen över åt Visa. På tv:n ser man säkert bra hur mycket tid som försvann. Dit kan finalplatsen ha farit. Men det är svårt med växlingarna i de här kurvorna, speciellt på innerbanorna, sade reserven Haapala.