Tyskland krossade grekisk eurodröm

Tyskland manglade sönder Grekland i den andra kvartsfinalen. Matchen slutade 4–2.

Tyskland dikterade matchvillkoren direkt och lånade knappt ut bollen till ett hårt försvarande Grekland. I den första halvleken hade Grekaland inte en enda passning i det tyska målområdet.

Det grekiska försvaret orkade stå emot fram till den 39:e matchminuten då Philipp Lahm dundrade in Tysklands första mål.

Drygt tio minuter in i den andra halvleken tändes ändå ett litet grekiskt hopp. Efter en sylvass grekisk kontring petade Giorgos Samaras in bollen bakom Manuel Neuer. Men då Tysklands Miroslav Klose och Marco Reus smällde in ett mål per man blev Greklands mål efter straff endast kosmetisk.

Tyskland är det andra laget som avancerar till kvartsfinal och kommer att möta antingen England eller Italien på torsdag.