LEHTIKUVA / AFP PHOTO / FRANCK FIFE.

Zlatan gav Sverige tröst till slut

Efter två förluster repade Sverige ryktet och vann sin sista match i årets EM med ett läckert volleymål av Zlatan Ibrahimovic som lade grunden till segern.

Sverige-Frankrike 2–0 (0–0)

Den första halvleken var rätt jämn där bägge lagen hade sina chanser att näta. Den bästa chansen hade Sveriges Ola Toivonen som i praktiken hade öppet mål, men han misslyckades med sitt avslut som bara snuddade den yttre stolpen. Toivonen fick med sig bollen i en duell med Philippe Mexés och blev ensam med målvakten Hugo Lloris. Toivonen gick förbi burväktaren och fick öppet mål i en snäv vinkel, men anfallaren sköt i stolpen.

Frankrike var farligt främst genom Franck Ribery på mittfältet som servade sina lagkompisar flera läckra passningar, men avsluten var oftast ganska slarviga. Ribery hade också ett bra läge i början av matchen att ge Frankrike ledningen, men han misslyckades ur ett en liten vinkel med att näta.
I början av den andra halvleken hade Karim Benzema en bra chans att näta när svenskarnas offsidefälla misslyckades. Benzemas skott gick knappt förbi det svenska målet. Frankrike kändes vasst och kort efter det hade Alou Diarra sin chans, men Isaksson räddade.

Sverige tog ledningen i den 53:e minuten. Sebastian Larsson skickade ett inlägg från högerkanten på plats fanns, vem annars, Zlatan Ibrahimovic, som med en perfekt volley såg till att Sverige ledde matchen. Ett verkligt praktmål. Och Sverige var på gång. Först var inhopparen Christian Wilhelmssom framme och oroade Hugo Lloris med ett skott ur en liten vinkel. På hörnan som följde var Olof Mellberg farligt framme och nickade mot mål, men Lloris räddade.

Efter Sveriges ledningsmål jämnade matchen ut sig och Frankrike ångade på med Franck Ribery som primus motor. Isaksson räddade nätt och jämnt Yann M’Vilas två skott strax utanför straffområdet. Sverige var tillbakapressat och Frankrike gjorde flera farliga besök i det svenska straffområdet. I matchens slutskede kunde Sebastian Larsson fastställa slutresultatet till 2–0 och det blågula jublet kände inga gränser på Olympiskij.