LEHTIKUVA / AFP PHOTO / CHRISTOF STACHE

Irland en munsbit för Spanien

Trots att Irland fick det första skottet på mål var det aldrig något snack om vem som bestämmer på planen. Spanien lekte omkull det irländska motståndet. Matchen slutade 4–0.

Det tog endast fyra minuter för världsmästarna att visa att laget inte kommer att nöja sig någonting annat än en seger. Turneringsdebuterande Fernando Torres knyckte bollen från det irländska försvaret och pressade in matchens första mål bakom en chanslös Shay Given.

Rödskjortorna fortsatte rada upp chanser. Laget visade upp sitt karakteristiska korta passningsspel och lånade sällan ut bollen till Irland. De få gånger som irländarna fick tag på bollen berodde det på spanskt slarv. Sammanlagt hade Irland endast sex chanser på mål under matchen, jämfört med 26 spanska.

Det skulle ändå dröja fyra minuter in i den andra halvleken innan David Silva grovjobbade nästa spanska fullträff. Därefter förvärrade Torres och Cesc Fàbregas irländarnas pina med ett mål var.

I och med segern tar Spanien ett stort steg mot gruppsegern inför den sista matchen där laget möter Kroatien. Spanien har också den bästa målskillnaden för tillfället. Irland ligger nu sist i gruppen.