Frankrike vann avbruten match

EM-matchen mellan Ukraina och Frankrike avbröts efter 4.25 på grund av ett häftigt åskväder. Efter en timmes paus vann Frankrike med 2–0.

Det franska fotbollslandslaget tog en övertygande seger med 2–0 mot EM-värden Ukraina i Donetsk på fredagen. Jeremy Menez och Yohan Cabaye stod för Frankrikes fullträffar, bägge framspelade av Karim Benzema.

–I kväll njöt jag verkligen av att se Frankrike spela, sade chefstränaren Laurent Blanc efter matchen.

–Vi gjorde två mål och kunde ha gjort några till. Vi gör framsteg. Allt är inte perfekt men spelarna vet att vi har en potential som bara måste utvecklas vidare, sade Blanc.

I och med segern är fransmännen nära kvartsfinal–oavgjort mot Sverige i den sista gruppspelsmatchen på tisdag räcker säkert för avancemang.

Skyfall störde starten

Matchen inleddes i trettio graders hetta, häftig åska och fullständigt störtregn–inte att undra på att den holländske huvuddomaren Björn Kuipers fick nog redan efter några minuters spel och kommenderade spelarna ut från den genomdränkta matcharenan.

En knapp timme senare var gräsmattan i Donetsk tillräckligt torr igen och matchen kunde genomföras utan vidare bekymmer.

Frankrike hade fler och bättre målchanser redan i första halvlek men Ukraina stod pall. Inför EM fanns stora frågetecken över det ukrainska målvaktsspelet då två skador och en avstängning tvingade Oleh Blochin att låta fjärde målvakten Andrij Pjatov stå mellan stolparna.

Men Pjatov var den som höll Ukraina flytande i 45 minuter tack vare sina parader mot bland annat Philippe Mexes och Samir Nasri.

–I första halvlek var det en jämn match, sade Blochin.

Då andra halvlek körde i gång verkade ukrainarna ha glömt fotbollskunnandet i omklädningsrummet. Hemmaförsvaret läckte som ett såll och fransmännen hade redan rymt till 2–0 drygt tio minuter in i halvleken.

Inget snack om saken

Resten av matchen var en transportsträcka–Ukraina skapade få riktigt farliga lägen och lyckades inte spräcka nollan. Således förlängs det franska landslagets obesegrade svit till 23 matcher.

–Varje match är olik den andra. I kväll var vi bättre än Ukraina och gud vet att det inte var lätt eftersom de hade hela stadion bakom sig, sade Blanc.

–Jag är nöjd med vårt spel men tyvärr gick inte allt enligt planerna, uttryckte sig Blochin.

Ukrainarna har ännu avancemang till kvartsfinal i sina egna händer, men för det kan det krävas seger mot England på tisdag.

–Segern mot Sverige garanterade ingenting, så om vi trodde att vi redan var i kvartsfinal så gjorde vi ett misstag, sade Blochin.