Blodig rysk marsch genom Warszawa

Ryska och polska supporter drabbade våldsamt samman med varandra och med polisen inför lagens match i Warzawa på tisdag kväll.

Flera supportrar skadades, några av dem allvarligt, då ryska och polska huliganer gjorde upp med slag, sparkar och möbler på Warzawas gator inför gruppspelsmatchen mellan Ryssland och Polen.


Videoupptagningar på nätet visar hur polska huliganer attackerar ryska supportrar på ett kafé. Polackerna täcker sina ansikten innan de ger sig på ryska supportrar som sitter på uteserveringen inför matchen. De ryska fansen attackeras med slag, sparklar och med möbler från restaurangen.


Andra bilder visar hur polska och ryska fans flyger på varandra mitt på gatan under de ryska supportrarnas marsch genom staden på väg mot stadion.
Polisen stängde, på grund av säkerhetsskäl, vid ett skede av bron som ligger mellan stadens centrum och stadion där matchen spelades. Sammanlagt hade 6000 poliser skickats ut på gatorna för att hålla ordning under de ryska supportrarnas marsch.


Enligt nyhetsbyrån AP:s journalist låg flera supportrar blodiga på gatorna och vid ett skede under kvällen rapporterades det om en död rysk supporter. The Times-journalisten Rory Smith skrev på Twitter att polisen i Warzawa berättat att de inte kände till något dödsfall.


Den ryska marschen med flaggor och sång på landets självständighetsdag ansågs vara mycket provokativ med tanke på ländernas inflammerade historia och många polacker ansåg redan på förhand att hela marschen borde ha förbjudits.