Sami Hyypiä blir tränare på allvar. Foto: Lehtikuva/AFP

Långt tränarkontrakt för Hyypiä

Det råder ingen tvekan om att man i Leverkusen är nöjd med Sami Hyypiäs insats också som tränare. Hyypiäs kontrakt som teamchef förlängs med tre år.

Egentligen var det tänkt att Sami Hyypiä bara skulle hoppa in som en tillfällig lösning i Leverkusens tränarstab. Under hans och tränaren Sascha Lewandowkis ledning lyckades Leverkusen ändå över alla förväntningar, vilket resultatmässigt syns inte minst i en plats i Europaligan.

På tisdagen offentliggjorde den tyska klubben därför att kontraktet med de båda tränarna förlängs med tre år.
– Trots att vi inte har haft en lång tid på oss blev slutet på säsongen en framgång för Sascha, klubben och mig, säger Hyypiä på Leverkusens webbplats.

Den före detta landslagsspelaren var gripen av att Leverkusen så tydligt visar sin uppskattning för honom också som tränare.
– Det här är ett bevis på ett stort förtroende, säger Hyypiä.

Lewandowski konstaterar att samarbetet med Hyypiä fungerade utmärkt från och med den allra första dagen.
– Vi kom väldigt bra överens direkt. Båda är motiverade och brinner för det här laget. Allt vi jobbade för utföll väl och jag ser fram emot att fortsätta med det, säger Lewandowski.

Också Hyypiä själv ser ljust på Leverkusens framtid på fotbollsplanerna.
– Med den här truppen och de bakgrundskrafter vi har är jag säker på att vi också i fortsättningen kommer att spela en stor roll både nationellt och internationellt, säger Hyypiä.