Jalonen ändrar i laget

Petri Vehanen vaktar målet, Jani Tuppurainen och Tuomas Kiiskinen gör VM-debut och två backpar byter plats inför morgondagens match mot Frankrike.

Jukka Jalonen väljer att för första gången under VM göra ändringar i laguppställningen. Matchen mot Schweiz visade att formationerna inte fungerade till hundra procent och Kiiskinen och Tuppurainen kommer in i truppen för att alla spelare ska ha matchvana.


Tuppurainen och Kiiskinen tar Antti Pihlströms och Mika Pyöräläs plats i den fjärdekedjan bredvid Petri Kontiola medan Petri Vehanen återvänder till målet efter att ha vilat mot Schweiz.

– Alla spelare ska ha matchvanan inne. Det är en tid sedan de spelat match och det är bra att köra in dem i det här skedet. Det kan komma skador när som helst och då är det bra om alla är redo, sade Jalonen efter gårdagens träningspass.


– Det här handlar inte om att någon skulle ha spelat dåligt och därför petats utan det är så enkelt att alla ska vara vana med matchtempot.


En annan ändring som Jalonen gör inför morgondagens match mot Frankrike är att han placerar det defensiva backparet Ossi Väänänen–Joonas Järvinen bakom Jarkko Immonens kedja. Immonen, Mikael Granlund och Janne Pesonen hade enorma problem i egen zon mot Schweiz då Janne Niskala och Anssi Salmela spelade med trion.


Salmela och Niskala spelar bakom Niko Kapanen, Leo Komarov och Jesse Joensuu i morgon.


I övrigt ser laget ut som det gjort i de tidigare matcherna.