Jaro lyckades inte spräcka Inters nolla

Inter ångar på i toppen efter att Åbolaget i går tog tre nya poäng i Jakobstad. Det var inget storspel från Inter, men Magnus Bahnes målvaktsinsats tryggade segern.

 

Jaro - Inter 0–1 (0–1)
 
Jaro hade en boll bakom Magnus Bahne i Intermålet redan efter 12 minuter, men linjedomaren hade vinkat för offside. I stället gick Inter upp i ledning efter ett inlägg från Tim Bouwman som överraskade alla, inklusive Arthur Kotenko i Jaro-målet. Målet kom efter en total Jarodominans och det var Inters enda skott på mål i första halvlek.
Efter målet började Jarospelarna våga gå på avslut. Jussi Aalto stod bakom flera farliga anfall, men Inters målvakt Magnus Bahne tippade ut försöken över kortlinjen.
 
– Vi fick inte ut allt av vårt spel i dag. Jaro är svåra att möta när de spelar hemma, planen var inte den bästa och vinden spelade in. Vi får tacka högre makter att vi vann i dag, sade Inters målvaktshjälte efter slutsignalen.
 
Jaros anfallare Matthias Wargh var mycket besviken efter matchen.
 
– Inter är ett lag som gör mål på sina chanser, medan jag missade min. Finns ingen ursäkt, jag borde ha satt den, medgav Wargh som brände Jaros bästa kvitteringschans när han nickade utanför stolpen från två–tre meter med 20 minuter kvar av matchen.
 
– Det var en svår match. Mycket kamp, bra attityd av spelarna. I halvtid bestämde vi oss för att avvakta och vänta på chanser och jag är mycket nöjd med resultatet, sade Intercoachen Job Dragtsma.
 
– Vi försökte löpa bakom deras höga försvarslinje. Attityden var bra hos spelarna och jag tycker att vi hade varit värda en poäng men vi mötte ett bra lag, tyckte Jaros tränare Alexei Eremenko.