Foto: Lehtikuva/Martti Kainulainen

Fansen rasande på dyra hockey…biljetter

Inte ens alla Finlands matcher är slutsålda i ishockey-VM.

På onsdagen sänktes priserna på struntmatcherna som annars hade fått spelas inför halvfyllda läktare.

Bara Finlands matcher mot USA och Kanada är helt slutsålda om man får tro sajten Lippu.fi.

Finlands matcher kostar 156–196 euro. Det innebär att det finns gott om platser till matcherna mot Frankrike, Kazakstan och Schweiz.

Den som önskar se Frankrike och Kazakstan eller Frankrike och Vitryssland spela mot varandra kan nu göra det för 36 euro, sedan priserna på matcherna sänktes på onsdagen.

Att de dyra biljetterna skrämmer publiken framgår av att en av de på förhand sett absoluta toppmatcherna i grundserien, USA–Kanada, utifrån onsdagens uppgifter får spelas inför halvtomma läktare.

Den sista platsen till finalen såldes på onsdagen till ett pris av 321 euro.

Till semifinalen fanns det gott om platser i 176 euros-kategorin, och ströplatser på de nedre läktarna för 226 euro.

På internets diskussionsforum har det osat katt de senaste dagarna och åtskilliga skribenter, som titulerar sig ”fans” önskar att Finland gör bort sig i VM på grund av de höga biljettpriserna.

Andra skriver att ishockeyn får vara för deras del eftersom också en stor del av de televiserade matcherna bara kan ses på betalkanalerna.

Ilska i Stockholm
VM spelas ju också i Stockholm i år, även om finalmatcherna förlagts till Helsingfors.

Det är så fel! Dom siktar på företagsfolket som mest sitter i baren och missar alla vanliga familjer.

Biljettpriserna i Sverige är något lägre än hos oss, men också de har kritiserats hårt av fansen. Till Sveriges matcher mot Italien och Ryssland fanns i går biljetter för motsvarande 173 euro, medan man till Ryssland–Tjeckien fick biljetter för 92 euro.

Facebookkommentarerna i Sverige är inte nådiga:

”Hur fan kan det kosta 1 500 spänn per person. Har lovat mina barn att vi skulle gå men har inte råd. Ska fan lägga ner hela ishockeyn.”

”Det är så fel! Dom siktar på företagsfolket som mest sitter i baren och missar alla vanliga familjer.”
”’Folkets Landslag’, vilket jävla hån! Svenska Hockeyförbundet vill tydligen bara ha företagsevents som spenderar mera på öl och mat! Skäms!”

Hockey-VM:s generalsekreterare Mika Sulin uppger för Hbl att man i går hade nått upp till 80 procent av budgeten. Sulin hävdar att fyra av Finlands matcher är slutsålda, medan Lippu.fi ger vid handen att bara två är slutsålda.