Oavgjort. VPS knep en seriepoäng i Esbo.

Förnyade Honka och VPS delade poängen

Honka har en del att jobba på och får vara nöjda med ett poäng mot Olli Huttunens VPS. Ett oavgjort resultat var ändå på inget sätt orättvist.

 

Honka-VPS 1–1 (1–1)
 
– Överraskande bra spel för att vara vår första match. Viktigast att vi fick vårt första poäng. Vi skulle ha kunnat vinna och å andra sidan förlora matchen, säger VPS-tränaren Huttunen.
 
Kollegan i Honka Mika Lehkosuo var inte lika positiv efter slutsignalen.
 
– Jag är inte alls nöjd, vi kan spela mycket bättre. Vi pressade dumdristigt en åt gången och sökte avgörande passningar för snabbt. Rytmen blev för snabb och vi blev trötta i onödan.
 
VPS inledde klart piggast och hade som tydlig taktik att tvinga Honka till långa spelöppningar. Det kraftigt föryngrade Honkalaget hade stora svårigheter att hitta någon rytm i passningsspelet, men lyckades trots det skapa några vassa målchanser främst tack vare några darriga ingripande i Vasalagets backlinje.
 
Honkas effektivitet var mördande då laget satte öppningsmålet i sitt första egentliga anfall. Ilari Äijäläs inlägg hittade Tim Väyrynens panna och Jussi Vasara kunde ostört nicka in säsongens första mål. VPS fortsatte trots kallduschen med sitt eget spel och belöningen kom efter en knapp halvtimme då Jesper Engström serverade lagkaptenen Sebastian Strandvall, som bredsidade in bollen förbi en chanslös debuterande Walter Viitala i Honkas mål.
 
– Det kändes bra att göra mål, speciellt eftersom jag inte gjort några på försäsongen, säger Strandvall.
 
Jättelägen i slutminuterna
 
Matchbilden jämnade ut sig i andra halvlek och fram till de sista minuterna bjöds publiken inte på några heta målchanser. Honkas Henri Aalto kunde ha blivit premiärhjälte, men nicken från fem meter gick förbi. I följande anfall hade VPS anfallsförvärv Jarno Parikka ett strålande läge, men inte hans skott smet en hårsmån över ribban. Sebastian Strandvall var ändå relativt nöjd med ett poäng.
 
– Jag är nöjd, poängen är viktigt. Samtidigt tycker jag att vi var bättre än Honka och kunde ha tagit tre poäng.
 
För Honkas målvakt Walter Viitala var det skönt att få ligadebuten avklarad.
 
– Det var lite nervöst i början och ovant att spela på gräs, men vi kom i gång efter en stund och jag är helt nöjd med insatsen.