Edis Tatli laddad inför lördagens boxningsgala

Lättviktaren Edis Tatli (16 proffssegrar, 0 förluster) psykar sig själv inför lördagens boxningsgala i Esbo.

Tatli möter Sarfo Tyson (Ghana) i en match som som bäst kan lyfta finländaren ända upp till WBO-förbundets världsmästare Ricky Burns utmanarlista. Förutsatt attl han vinner, förstås.

Tatli, som är den finländska boxningens mest lovande färska namn, har inte ännu träffat sin motståndare men på basis av matchvideor har Tatli redan riktgivande information om Tyson.

– Hans boxningsstil är ganska framfusig och han har tunga slag. Hårda krokar har han men jag har bättre teknik. Hans stil är faktiskt liknande som "den riktiga Mike Tysons", fast inte lika ettrig, flinar Tatli.

– Vår match kan kallas lite som Muhammad Ali mot Mike Tyson, skrattar Tatli med en glimt i ögat medan han samtidigt imiterar Alis rörelser.

Sin egen form litar Tatli stenhårt på.

– Jag har alltid varit en teknisk boxare och mitt problem har varit att jag inte tar kraft från kroppen till mina slag. Jag vet att kraften nog räcker att golva min motståndare bara jag får en ren träff och timingen klaffar, säger Tatli.

En seger skulle betyda en stort steg i karriären för 24-åringen som planerar att nästa gång kliva upp i ringen på hösten. Enligt Tatli gäller det att få ett par tuffa matcher på bältet – sedan ska han försöka få ne chans på en Intercontinental-titel eller till och med en VM-titeln.

– Ett par år så ska jag få min VM-titelchans, fastslår Tatli.

Boxningsgalan som når sin klimax då Eva Wahlström kämpar om EM-titeln ordnas i Barona-arenan den 31 mars.