Foto: Sari Gustafsson / Lehtikuva

Kiira Korpi tjurar inte trots missat VM

Det kunde ha blivit en karriärbästa säsong för stortävlingsveteranen Kiira Korpi, men hälsoproblemen stoppade henne. Ett abrupt slut på säsongen får 23-åringen att blicka framåt.

– På något sätt känns besvikelsen inte så otroligt stor ändå. Det hjälper att veta att vi gjorde allt som var möjligt för att få mig i tävlingsskick. Men skador hör till idrotten. Inte hjälps det att gå och sörja över motgångarna, säger Korpi muntert.

Skadan som slutligen stoppade Korpis VM var en höftskada, som däremot orsakade problem i både vänstra låret och högra foten.

– Det blev en kedjereaktion. Jag var tvungen att akta mig för att inte belasta baklåret för mycket vilket ledde till att resten av kroppen fick extra belastning. Till slut kunde jag inte

träda på mig skridskon utan smärta så det enda alternativet var att stå över VM, säger Korpi.
– I januari började det kännas spänt i baklåret, som sedan pinade mig i EM. Efter EM var mitt ända mål att hålla samman ända till VM. Ännu ett par veckor före tävlingarna hade jag ännu hopp om att möjligen kunna tävla, säger Korpi.

Tillbaka på isen med Lepistö?
Finlands främsta konståkare, Korpi och Laura Lepistö, hann inte tävla mot varann i säsongens större tävlingar, men snart får de åtminstone chansen att glida i samma rink.
– Vi har varit i kontakt sinsemellan och vi båda uppträder i galashower ännu i vår. Det ska bli jätteroligt att få åka och träna med Laura igen, säger Korpi glatt.

VM i konståkning börjar i Nice den 26 mars. finlands lag består av Alisa Mikonsaari, Juulia Turkkila, Ari-Pekka Nurmenkari och isdansparet Ossi Kanervo-Henna Lindholm.