Atlas avgjorde i grevens tid

Toppmötet mellan Atlas och SIF blev en fysisk drabbning som väckte heta känslor både på plan och i publiken. Ken Sirenius noterades för segermålet då endast en halv minut återstod.

Efter en trög säsongstart med endast en seger i de sju första matcherna har Atlas nu spelat fjorton matcher på dryga tre månader. Av dessa har laget förlorat endast två, båda mot serietoppen HC West.
– Vårt anfall har inte varit så säkert som det borde vara. Vi var långt ifrån felfria också i dag men det har ingen betydelse nu när vi vann. Vi hinner jobba med små offensiva grejer före playoffsen, menade Atlastränaren Jaakko Horelli.

SIF gjorde å sin sida 25 mål i det jämna mötet där Atlas segersiffror skrevs 26–25.
– Försvaret har förbättrats enormt efter den tunga hösten då vi led av flera skador. Kristo Järve och Klaus Sarin är väldigt duktiga i mitten. Det har varit nyckeln till framgången. Det var små marginaler som avgjorde idag, sade Horelli.

Sjundeå IF:s vänsterytter Johan Skogberg bar de gyllene shortsen som tecken på bästa målskytt i laget. I går lyckades han överlista Tuomas Laitinen nio gånger.
– Vi kom inte in i matchen på grund av dålig rörelse. Den här säsongen har vi för ofta lämnat skorna i bussen på bortaplan. Andra halvleken var bättre. Jag hoppas att vi möter Atlas i semifinalerna, sade Skogberg.

Tuomas Laitinen plockar förutom skott också stjärnor. Keepern valdes till februarimånads bästa ligaspelare.
– Det är roligt att spela bakom ett så tätt försvar. Med tanke på möjliga semifinaler skulle det vara kul att möta SIF på nytt eller varför inte HIFK, funderade Laitinen.

SIF ligger fortfarande tvåa i tabellen och Atlas trea, då det för Atlas del återstår endast tre omgångar. SIF har fyra matcher kvar och avslutar grundserien med en kamp på bortaplan mot West.