Foto: Sari Gustafsson / Lehtikuva

I dag står allt på spel för HIFK och Akilles

HIFK höll sina gulddrömmar vid liv med en bortaseger i Villmanstrand. Akilles måste däremot lyckas ta revansch i dagens möte med OLS.

 

Efter den överraskande förlusten på hemmaplan i onsdags lyckades HIFK vända läget och ta en 4–2-seger – men lätt var det inte i går heller.
 
– Matchen var väldigt lik onsdagens match. Veiterä kämpade hårt på nytt och lyckades störa vårt anfallsspel. I går lyckades vi sätta in bollen bättre, men ännu blev det för många missar, tycker HIFK-tränaren Ari Kukkonen.
 
Onsdagens matchhjälte, Veiterävakten Lari Meuronen, räddade också i går flera av HIFK:s goda mållägen.
Kukkonen förväntar sig att dagens match också blir en jämn kamp.
 
– Matcherna har varit precis sådana som slutspelsmatcher skall vara. Vi måste vara beredda genast från början om vi vill ta segern i den avgörande drabbningen.
 
Akilles lyckades inte upprepa veckans överraskning utan tvingades stanna i Uleåborg en extra natt efter en förlust med 6–3. Matchen följde veckans jämna manuskript, men för många utvisningar blev Akilles öde.
 
– Det var en jämn match men inte kan man kämpa om segern om man spelar med decimerat lag hela första halvleken. Det blir helt för tungt, säger Akillestränaren Kim Johansson.
 
Efter pausvilan hade Borgåtruppen chanser att kvittera, men efter missade mållägen och utvisningar tog OLS en välförtjänt hemmaseger.
 
– Det att sätta lite mera tyngd på anfallsspelet, men annars behövs inga större förändringar, säger Johansson.
 
Kampparit och Narukerä färdiga för semifinal
 
Förra vårens medaljlag Kampparit (silver) och Narukerä (brons) hade inga problem att ta sig till medaljspelen. I går tog Kampparit en klar 7–1-seger över Botnia efter en förkrossande andra halvlek. Kampparit sprätte in fem mål på en knapp kvart.
Narukerä, som i veckan tog en skakig 3–2-hemmaseger, steg tillbaka till sin vanliga starka nivå och avancerade genom en 3–6-seger på bortaplan mot Jyväskyläklubben JPS.
 
De avgörande tredje kvartsfinalsmatcherna spelas i dag på förmiddagen med start kl. 13.