Foto: Lehtikuva/AFP/Timothy A. Cleary

Giants vann jättarnas kamp

Historien upprepade sig. För andra gången på fyra år vann New York Giants över New England Patriots i en högdramatisk Super Bowl.

I en match där bägge quarterbackarna spelade utmärkt blev det till slut New York Giants Eli Manning som var vassare i duellen mot New England Patriots Tom Brady. Manning valdes till matchens mest värdefulla spelare efter Giants seger med 21-17.

Giants startade bättre, men första halvan slutade med att Patriots gick upp i ledning med 10-9. Genast efter Madonnas halvtidsshow på finalarenan i Indianapolis kopplade Patriots ett ännu starkare grepp och höll ledningen ända tills en knapp minut återstod att spela.

Exakt samma scenario utspelade sig också då samma lag möttes i Super Bowl-mötet för fyra år sedan. Årets final hade målats upp som Bradys chans till revansch, men i stället blev det Manning som tillsammans med tränaren Tom Coughlin skrev in sig bland de stora namnen i NFL-historien.

- Det var en galen säsong och en galen match. Men vi ger aldrig upp. Jag är stolt över vårt lag. Vi var optimistiska hela matchen. Sedan gav de bort en boll och vi fick chansen. Det var en stark insats av hela laget, jag är glad för alla ledare och spelare, sade Manning i tv-intervjun under prisceremonin.