Foto: Lehtikuva/Pekka Sakki

Chase Griffins monstermatch räckte inte

Trots Chase Griffins otroliga kväll med hela 39 poäng led ToPo en tung förlust med 86–88 mot ligajumbon Namika Lahti. ToPo:s amerikanska nyförvärv Josh Wilson hade däremot en skakig hemmadebut.

ToPo:s Chase Griffin var hjälten på planen och fick hemmapubliken att stöna förtjust med sina grymma trepoängare som höll ToPo med i matchen. Trots den enorma prestationen fick ToPo-spelarna traska med hängande huvud mot omklädningsrummen.

– Vi var helt för mjuka i början. Vårt försvar funkade inte, säger Griffin.

Trots den fina statistiken var Griffin missnöjd.

– Det räckte inte till segern, kommenterade han sin prestation.

I matchen presenterade ToPo sin nya point guard Josh Wilson för första gången för hemmapubliken. Wilson tecknade kontrakt med Helsingforsklubben på onsdagen.

– Det var en väldigt frustrerande match. Jag är ännu inte van vid domarlinjen, säger Wilson som drog på sig fyra fel tidigt i matchen och spelade därför bara drygt 26 minuter.

– Vårt spel var lite för svängigt. Jag gillar vårt lag, men det känns inte bra att vi har förlorat båda matcherna jag spelat i, säger amerikanen.

Wilson och Griffin spelade bra ihop innan Wilson tvingades sitta på bytesbänken på grund regelöverträdelserna.

– Josh spelar med högt tempo. Han känner inte ännu sig hemma men månne han inte snart hittar sin plats i laget, tror landsmannen Griffin.

Med nyförvärvet Wilson i laget och den skadedrabbade landslagsforwarden Tuomas Iisalo tillbaka efter ett uppehåll på nästan två månader börjar ToPo:s slutliga laguppställning så småningom formas.

– Vi söker ännu en förstärkning till laget. Det är meningen att laguppbygget skulle vara färdigt i början av februari, berättar ToPo:s GM Sampsa Rekonen.